Sestavení pojistného produktu - pojištění autonomních vozidel - Řeřicha, Tomáš (2022)
Bakalářská práce se věnuje problematice pojištění odpovědnosti u autonomních vozidel. Cílem práce je výpočet pojistného. Za tímto účelem jsou rozebrány základní poznatky o povinném ručení a popsána rizika běžných a autonomních vozidel. V další části jsou představeny faktory, které ovlivňují výši pojistného v současnosti a jejich vliv na výpočet, pokud se budou vztahovat k autonomním vozidlům. Práci uzavírá uvedení některých výzev, které obor pojišťovnictví v souvislosti s autonomními vozidly čekají.