Potenciál kryptoměn v budoucnosti - Beránek, Petr; Málek, Jiří, 1953-; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na tematiku kryptoměn a jejich možného vývoje v budoucnosti. V první části textu jsou vysvětleny základní principy šifrování a terminologie související se zabezpečením kryptoměn. Dále je představena scéna hlavních kryptoměn na trhu, jejich vlastnosti, historie, zajímavosti, v čem se liší a shodují. V neposlední řadě jsou zde popsány hlavní motivace pro držení kryptoměn a jejich kontroverze v očích účastníků finančního trhu. Cílem práce je přiblížit čtenáři terminologii používanou v kontextu virtuálních měn a vysvětlit, jak fungují. Přínosem práce je prezentace osobních úvah ohledně možností, které kryptoměny přinášejí.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses