Cizinci a veřejné zdravotní pojištění - Wangová, Angelina; Slintáková, Barbora; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se týká veřejného zdravotního pojištění se zaměřením na cizince zahrnuté do českého systému veřejného zdravotního pojištění. V této práci se také budu věnovat legislativě a podmínkám pro začlenění cizinců do systému veřejného zdravotního pojištění. Cílem je zjistit, jaký vliv mají cizinci na saldo veřejného zdravotního pojištění pomocí srovnání výše odvodů a nákladů na cizince za roky 2019 a 2021. Po provedení analýzy lze dospět k závěru, že je výhodné začlenit tuto zákonem stanovenou skupinu do systému, jelikož tempo růstu jejich odvodů je mírně rychlejší než výdaje vydané na tyto cizince.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses