Fenomén zelených labutí (green swans) a jejich dopady na finanční sektor - Slimáček, Ben; Vyletelka, Michal; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem bakalářské práce s názvem „Fenomén zelených labutí (green swans) a jejich dopady na finanční sektor“ je představit čtenáři pojem „green swans“ a uvést ho do problematiky klimatických rizik a jejich vlivu na ekonomiku a finanční sektor. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické práci je čtenář uveden do tématu udržitelných financí jako jeden z nástrojů k přechodu z hnědé do zelené ekonomiky. Dále je provedena literární rešerše problematiky klimatických změn spolu s klimatickými riziky . V praktické části je představena organizace „Network for Greening the Financial System“. V této části bakalářské práce je zmíněná organizace zhodnocena a jsou navrhnuty výhody a nevýhody týkající se jejího členství.
Vedoucí práce: Michal Vyletelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses