Zdanění finančních institucí - Kohoutová, Martina; Fleischmann, Luboš, 1969-; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá finančními institucemi, konkrétně jejich zdaněním nejen v České republice, ale nastiňuje i situaci v ostatních evropských zemích. Jelikož je téma velmi obsáhlé, zaměřuje se práce pouze na určitou skupinu daní, kterým jsou finanční instituce vystaveny. V první části je popsáno, jakým daním finanční korporace podléhají a jak se sledované daně vyvíjely v České republice. Dále pak tato kapitola vysvětluje, jak se sledované zdanění odlišuje od jiných korporací, opět v České republice. V následující části je věnována pozornost koordinaci zdanění v rámci Evropské unie a jak se tato koordinace postupně vyvíjela v historii. Závěrečná kapitola nám porovnává vybrané evropské země mezi sebou, konkrétně porovnává daňové zatížení bank jednotlivých zemí.
Vedoucí práce: Luboš Fleischmann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses