Analýza investičního projektu poskytovatele e-shopových řešení - Pilecká, Anežka (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou investičního projektu platební brány konkrétní společnosti působící v prostředí e-commerce. Úvodem je představena společnost, projekt a jejich konkurence. Hlavním cílem této práce bylo na základě modelových vstupů vyhodnotit, zda je daný projekt pro společnost ekonomicky efektivní. Pro zjištění tohoto cíle byly vypočítány ekonomické ukazatele hodnotící efektivnost projektů konkrétně – čistá současná hodnota, diskontovaná doba návratnosti, vnitřní výnosové procento, výnos z investice a index rentability. Dále byla provedena analýza rizik a citlivosti. Z vypočítaných ukazatelů a provedených analýz bylo na základě veřejně dostupných údajů a modelových hodnot shledáno, že investiční projekt je pro společnost ekonomicky výhodný.