Analýza investičního projektu poskytovatele e-shopových řešení - Pilecká, Anežka; Pláničková, Markéta; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou investičního projektu platební brány konkrétní společnosti působící v prostředí e-commerce. Úvodem je představena společnost, projekt a jejich konkurence. Hlavním cílem této práce bylo na základě modelových vstupů vyhodnotit, zda je daný projekt pro společnost ekonomicky efektivní. Pro zjištění tohoto cíle byly vypočítány ekonomické ukazatele hodnotící efektivnost projektů konkrétně – čistá současná hodnota, diskontovaná doba návratnosti, vnitřní výnosové procento, výnos z investice a index rentability. Dále byla provedena analýza rizik a citlivosti. Z vypočítaných ukazatelů a provedených analýz bylo na základě veřejně dostupných údajů a modelových hodnot shledáno, že investiční projekt je pro společnost ekonomicky výhodný.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses