Analýza odchylek ve vývoji zisku - Huleš, Jakub; Šoljaková, Libuše; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá odchylkami zisku a jejich analýzou. Odchylek existuje velké množství, mezi ty nejčastěji vyhodnocované patří odchylka prodejní ceny, variabilních nákladů, fixních nákladů a objemu výkonu. Odchylky mohou být způsobeny, jak vnitřními, tak vnějšími faktory. V teoretické části je popsán postup zjištění odchylek při homogenní produkci i nehomogenní produkci. Aplikační část se zabývá společností Siko a.s. a jejími odchylkami od zisku. Odchylky jsou vypočítané v rámci dvou let – 2019, 2020 a pro dva produktové typy: vany a baterie. V závěru práce je provedena analýza vzniklých odchylek.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses