Nemovitostní a hypoteční trh ve vzájemných souvislostech - Vávra, Lubomír (2022)
Bakalářská práce analyzuje vývoj trhu s nemovitostmi a hypotečního trhu v České republice. K tomu je třeba nejen uvést čtenáře do souvislostí, ale také mu poskytnout přehled o aktuální situaci. Dalším cílem je určit přehled a preference veřejnosti v dané oblasti, pro účely čehož bylo navrženo konkrétní šetření. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. Teoretická část je založena na rešerši literatury a následné deskripci a explanaci příslušných poznatků. Kromě vysvětlení stěžejních pojmů potřebných pro správné porozumění problematice je zde také uveden historický vývoj obou trhů a současná situace, v níž se nacházejí. Následná analytická část je věnována kvantitativnímu průzkumu formou dotazníkového šetření, jehož výsledky byly zanalyzovány pro získání celkového přehledu o informovanosti a preferencích veřejnosti. Výsledky uskutečněné analýzy ukázaly, že obecný přehled respondentů o dané problematice je spíše podprůměrný, což může být částečně (avšak ne výhradně) dáno jejich nižším věkovým průměrem.