Účetní podvody na území České republiky - Badinová, Petra; Zemánková, Aneta; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem účetních podvodů. Teoretická část se v první řadě soustředí na vymezení základních pojmů, které jsou pro porozumění této práce stěžejní. Pojednává o rozdílech mezi účetním podvodem, kreativním účetnictvím a účetní chybou. Dále se zabývá konkrétními druhy vnitřních podvodných jednání. V závěru teoretické části jsou popsány příčiny podvodů, kroky vedoucí k jejich detekci a možné způsoby prevence. V praktické části jsou detailně rozebrány kriminální případy podvodů, jejichž vyšetřováním se zabýval policejní orgán pražské hospodářské kriminální policie.
Vedoucí práce: Aneta Zemánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses