Leasing a úvěr z pohledu pronajímatele - Skalíková, Klára (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá leasingem a úvěrem z účetního, právního a daňového aspektu z pohledu pronajímatele. V teoretické částí je popsána obecná definice leasingu a náležitosti při uzavírání leasingové smlouvy v komparaci s úvěrovým financováním. V praktické části je na vzorovém příkladu porovnán finanční leasing s poskytnutím úvěru a jejich zachycení do účetnictví pronajímatele. Cílem práce je podat ucelený přehled zachycení leasingu a úvěru z pohledu pronajímatele a jaký vliv má na jejich podnikatelskou činnost.