Leasing a úvěr z pohledu pronajímatele - Skalíková, Klára; Hrdý, Milan; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá leasingem a úvěrem z účetního, právního a daňového aspektu z pohledu pronajímatele. V teoretické částí je popsána obecná definice leasingu a náležitosti při uzavírání leasingové smlouvy v komparaci s úvěrovým financováním. V praktické části je na vzorovém příkladu porovnán finanční leasing s poskytnutím úvěru a jejich zachycení do účetnictví pronajímatele. Cílem práce je podat ucelený přehled zachycení leasingu a úvěru z pohledu pronajímatele a jaký vliv má na jejich podnikatelskou činnost.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses