Možnosti zhodnocení volných peněžních prostředků retailové klientely - Hojná, Veronika; Radová, Jarmila; Tisová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Předmětem bakalářské práce je analýza a komparace vybraných produktů určených ke zhodnocování volných peněžních prostředků retailové klientely. Vlastním přínosem autorky je především poskytnutí základního přehledu o současných možnostech zhodnocování peněz. Mezi analyzované produkty jsou zahrnuty jak produkty depozitní, tak i vybrané investiční. Zvolené instrumenty jsou vždy charakterizovány, je uvedena analýza jejich současně nabízených možností a případně nastíněn jejich vývoj v čase. U všech produktů jsou uvedeny jejich výhody a nevýhody, ke kterým bylo dospěno v průběhu psaní práce. V první kapitole jsou uvedeny základní informace o bankovním systému v České republice a pozornost je věnována i inflaci a její roli při sledování výnosu. V druhé kapitole jsou charakterizovány depozitní produkty a jsou porovnány současně nabízené možnosti. Třetí kapitola je věnována investičním produktům, konkrétně akciím a podílovým fondům.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses