První pilíř BEPS 2.0 a jeho dopad na společnost Meta Platforms, Inc. - Jankovec, Lukáš; Finardi, Savina; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou prvního pilíře reformy mezinárodního zdanění. V této práci jsou popsány důvody, proč byla tato reforma byla zavedena a jaký má vztah k digitálním daním. V mé práci jsem se zaměřil na to, jak ovlivní tato reforma daňovou zátěž pro společnost Meta Platforms, Inc. Pro kalkulaci dodatečné daňové povinnosti, vyplývající z prvního pilíře BEPS 2.0 jsem použil tyto ukazatele: počet obyvatel v jednotlivých státech, HDP daného státu a dále jsem se zaměřil na to, kolik má tato společnost v jednotlivých státech uživatelů. Dále jsem odhadl, jestli je pro jednotlivé státy více výhodné přijmout tuto reformu mezinárodního zdanění nebo je pro státy lepší zavést vlastní digitální daň.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses