Analýza platebních možností na vybraných českých a zahraničních e-shopech - Baláček, Jan (2022)
Bakalářská práce je zaměřená na analýzu možností plateb ve vybraných českých e-shopech, se zaměřením na platby, u kterých zákazník nevyužívá vlastní prostředky, a jejich srovnání s vybranými e-shopy ve Spojených státech amerických a Polsku. V první části jsou analyzovány platby v e-shopech jednotlivých zemí jako celku a následně možnosti plateb na jednotlivých e-shopech. V druhé části následuje srovnání možností plateb na českých a zahraničních e-shopech a odhad možného budoucího vývoje na českých e-shopech na základě zahraničí. Ze zjištění v rámci analýzy vyplívá, že lze vývoj platebních možností přirovnat k e-shopům ve Spojených státech amerických a na základě jejich nabídky odhadnout kam se můžou české e-shopy v rámci plateb vyvíjet.