Hypotéky a jejich porovnání v ČR a v Německu - Málková, Barbora; Mazáček, David; Bouček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce „Hypotéky a jejich porovnání v ČR a v Německu“ měla za cíl porovnání hypotečních trhů a dostupnosti vlastního bydlení v České republice a ve Spolkové republice Německo. Teoretická část se věnuje vymezení hypotečního úvěru, jeho druhům, regulaci a formám státní podpory souvisejícími s hypotečními úvěry na vlastní bydlení. V empirické části je nejprve analyzován vývoj hypotečních úrokových sazeb, a to především v souvislosti se základními úrokovými sazbami a regulatorními opatřeními centrální banky. Dále se práce věnuje faktorům působícím na objemy poskytovaných hypotečních úvěrů na bydlení. Na závěr byla pomocí vybraných ukazatelů provedena analýza vývoje dostupnosti vlastního bydlení v obou zemích a ve vybraných lokalitách za posledních 6 let.
Vedoucí práce: David Mazáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses