Bezpečnost v informační společnosti s ohledem na lidský faktor - Němec, Petr; Sigmund, Tomáš; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce se zabývá bezpečností informační společnosti, kde jednu z rolí hraje lidský faktor, jehož slabin se snaží útočníci využít, především pomocí metod sociálního inženýrství. Internet skrývá mnoho nástrah a přibývá rovněž cílených útoků na atraktivní cíle. Novým polem působnosti, těchto útoků, se staly sociální sítě, které spojují virtuální a reálný svět. Na jednu stranu jsou na nich uživatelé, kteří sdělují vše o svém soukromí, tedy velice citlivé informace, které jsou vítaným zdrojem pro útočníky se smyšlenou identitou. Sdílení těchto údajů velice úzce souvisí s počítačovou etiketou, kde jedním z atributů je duševní vlastnictví informací. Tímto tématem jsem se zabýval v předposlední kapitole, kde jsem zpracoval výsledky průzkumu na základě dotazníku, jímž jsem se snažil podložit má předchozí tvrzení v bakalářské práci.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses