Které z vybraných faktorů ovlivňují počet zapsaných studentů na vysokou školu? - Zaderlíková, Šárka; Mičúch, Marek, 1980-; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Přestože žijeme ve 21. století, a vzdělání je připisován velký význam, v České republice stále podstatná část obyvatelstva zakončuje vzdělání na středoškolské úrovni. Tato práce popisuje faktory, podle kterých se lidé v České republice mohou rozhodovat, zda jít studovat na vysokou školu nebo po maturitě na střední škole vstoupit na pracovní trh. Pomocí regresní analýzy je v empirické části práce sledován vliv pěti exogenních proměnných na relativní počet poprvé zapsaných studentů na vysoké školy v roce 2009. Na území České republiky byl prokázán vliv relativního počtu osob s nejvýše základním vzděláním, míra nezaměstnanosti a existence fakulty vysoké školy v okrese na relativní počet poprvé zapsaných studentů na vysokou školu. Zdrojem dat pro mou empirickou část práce je Český statistický úřad a Ústav pro informace ve vzdělávání.
Vedoucí práce: Marek Mičúch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses