Motivace dobrovolníků v neziskové organizaci - Poláková, Jana; Fučíková, Jana; Kolářová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Na základě růstu sociálních potřeb nabyly neziskové organizace v posledních deseti letech na významu. Nedílnou součást neziskových organizací tvoří přitom dobrovolníci, tedy lidé, jež nedostávají za svou činnost žádnou finanční odměnu. Je proto zřejmé, že pro jejich činnost v neziskových organizacích, nemůže být hlavní motivací mzda, jak by tomu mohlo být v případě některých placených profesí. Tato bakalářská práce si proto klade za cíl v teoretické části objasnit motivační faktory vyskytující se u dobrovolníků a nástroje, které mají neziskové organizace k dispozici k podnícení jejich motivace. Analytická část potom představuje způsoby motivování v rámci dobrovolnického systému v konkrétní neziskové organizaci. Ke zjištění spokojenosti s tímto systémem posloužily vyplněné dotazníky od dobrovolníků. Výsledkem provedené analýzy bude navržení možných změn, které by mohly vést ke zlepšení stávajícího systému.
Vedoucí práce: Jana Fučíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses