Zmapování struktury kapitálu v českém podnikatelském prostředí - Pagáčová, Šárka; Marek, Petr; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá dlouhodobými finančními zdroji. Cílem práce je podchytit změny kapitálové struktury nefinančních podniků České republiky od roku 2007 do první poloviny roku 2010 pomocí vertikální a horizontální analýzy a porovnat základní externí finanční zdroje a jejich využití na trhu. Analýza struktury kapitálu odhalila nejen malé rozdíly mezi hodnotou vlastního a cizího kapitálu, ale i rozdílnou strukturu menších podniků, které více využívají dlouhodobé cizí zdroje. Z porovnání produktů na trhu bylo zjištěno, že bankovní úvěry představují nejvíce využívaný zdroj k financování potřeb podniku, využití leasingu a faktoringu klesá a kapitálový trh není podniky příliš využívaný.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses