Analýza systému podnikového vzdělávání - Pospíšilová, Zuzana (2011)
Práce se zabývá vzděláváním a rozvojem zaměstnanců, jako jedněmi z hlavních oblastí moderní personalistiky v podniku. Prostřednictvím analýzy systému podnikového vzdělávání ve společnosti XY je poukázáno na přínosy, které má pro podnik správná organizace vzdělávacích aktivit ve vztahu k pracovnímu výkonu. V teoretické části je vysvětlena základní terminologie a jednotlivé procesy vážící se k problematice podnikového vzdělávání. Zahrnuje formulaci strategie v oblasti vzdělávání, zjišťování potřeb, plánování, realizaci a hodnocení celého systému. Praktická část obsahuje analýzu systému podnikového vzdělávání ve společnosti XY. Tento systém je hodnocen ze dvou hledisek -- organizačního a zaměstnaneckého. Na základě tohoto hodnocení jsou navrženy optimalizační úpravy systému.