Vývoj zastoupení žen v Parlamentu České republiky - Flašková, Jana (2011)
O pod reprezentaci žen v politice na státní úrovni se zmiňují již dlouhá léta buď samostatní jednotlivci nebo periodické krátkodobé politické kampaně. Zatímco existují důkazy prokazující, že více žen je zvoleno v komunálních i státních volbách, bezesporu ženy i nadále čelí překážkám jejich vstupu a následného kariérního postupu. V této bakalářské práci se zaměřuji na prvky stávajících opatření a mechanismy pro rovné příležitosti (tj. byrokratické, občanské společnosti a volební systémy) a jejich funkce vedoucí k větší účasti žen v politice. Současně identifikuji zdroje, charakteristiky a slabiny systému. Závěr této práce pak je základem pro vyvození jistých doporučení týkajících se možných změn a budoucích strategií v této oblasti.