Financovanie vysokých škôl v Kanade - Vašková, Daniela (2011)
Práca sa zameriava na vysokoškolské vzdelanie ako na ekonomický statok a identifikuje jeho charakteristické znaky vo vzťahu k spôsobom financovania. Hlavným cieľom je analýza systému financovania vysokých škôl v Kanade. Ťažiskom práce je najmä zhodnotenie prejavov decentralizácie a teda miery participácie federálnej a provinčných vlád na financovaní. Následne sa venuje prístupu k školnému a finančnej podpore študentov. Na základe uskutočnenej analýzy sú zhodnotené klady a zápory systému. Posledná časť je venovaná aktuálnym nedostatkom financovania terciárneho vzdelávania v Českej republike a navrhovanej koncepcii školného.