Financovanie vysokých škôl v Kanade - Vašková, Daniela; Urbánek, Václav; Kubík, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práca sa zameriava na vysokoškolské vzdelanie ako na ekonomický statok a identifikuje jeho charakteristické znaky vo vzťahu k spôsobom financovania. Hlavným cieľom je analýza systému financovania vysokých škôl v Kanade. Ťažiskom práce je najmä zhodnotenie prejavov decentralizácie a teda miery participácie federálnej a provinčných vlád na financovaní. Následne sa venuje prístupu k školnému a finančnej podpore študentov. Na základe uskutočnenej analýzy sú zhodnotené klady a zápory systému. Posledná časť je venovaná aktuálnym nedostatkom financovania terciárneho vzdelávania v Českej republike a navrhovanej koncepcii školného.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses