Analýza motivace a spokojenosti v podniku Europrint - Benda, Václav (2011)
Práce se zaměřuje na shrnutí základních teoretických poznatků v oblasti motivace a pracovní spokojenosti a následné provedení analýzy motivace a spokojenosti ve vybraném podniku, jejímž cílem je zjistit úroveň motivace pracovníků, identifikovat faktory spokojenosti a nespokojenosti a na základě získaných dat navrhnout možná řešení problematických oblastí. Analýze byl podroben vzorek pracovníků výrobního útvaru podniku Europrint a.s. K provedení výzkumu byla využita metoda dotazníkového šetření. Respondenti odpovídali na otázky týkající se oblastí pracovní náplně, mzdových podmínek a odměňování, pracovních podmínek a prostředí, vedení zaměstnanců a vztahů na pracovišti.