Kyperský konflikt - zájmy a řešení - Mrvová, Lucie (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou kyperského konfliktu z hlediska jeho vzniku a vývoje, zájmů jednotlivých aktérů a možných řešení. Práce je strukturovaná do tří kapitol. První kapitola se věnuje teoretickému vymezení konfliktů. Druhá kapitola popisuje vznik a vývoj kyperského konfliktu a poukazuje na zájmy Turecka, Řecka a Velké Británie na Kypru. Třetí kapitola rozebírá možnosti řešení kyperské otázky.