Kyperský konflikt - zájmy a řešení - Mrvová, Lucie; Prorok, Vladimír, 1956-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou kyperského konfliktu z hlediska jeho vzniku a vývoje, zájmů jednotlivých aktérů a možných řešení. Práce je strukturovaná do tří kapitol. První kapitola se věnuje teoretickému vymezení konfliktů. Druhá kapitola popisuje vznik a vývoj kyperského konfliktu a poukazuje na zájmy Turecka, Řecka a Velké Británie na Kypru. Třetí kapitola rozebírá možnosti řešení kyperské otázky.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses