Finanční analýza FERONA, a.s. - Radová, Iva; Marek, Petr; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou podniku Ferona, a. s. v období mezi roky 2005 a 2009. Je rozdělena do tří větších částí. První část je metodická a popisuje ukazatele, modely a metody, které budou použity dále. Druhá část obsahuje představení společnosti a ve třetí, praktické, části jsou získané poznatky aplikovány na podnik Ferona, a. s. V této nejobsáhlejší části je nejdříve provedena horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, poté analýza poměrových ukazatelů, bonitních a bankrotních modelů. Následuje porovnání v rámci holdingu a odvětví. Na závěr je provedena SWOT analýza a celkové zhodnocení sledovaného podniku.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses