Investors in People - návrhy a opatření k přípravě na certifikaci - Vojtěchovská, Pavlína (2011)
Tato práce se zabývá standardem Investors in People, mezinárodně uznávaném nástroji k řízení a rozvoji lidských zdrojů, a jeho implementací v podniku Key Plastics Janovice s.r.o. Teoreticky představuje tento nástroj, jeho vznik a vývoj ve světě i v České republice. Uvádí jeho podrobnější charakteristiku, přínosy standardu pro firmu a postup jeho získání. V praktické části práce rozebírá proces realizace standardu ve společnosti Key Plastics Janovice s.r.o. a uvádí výsledky implementace a dopady na společnost. V závěru analyzuje současnou situaci ve společnosti, 3 roky po zavedení standardu. Práce je zpracována na základě odborné literatury a materiálů, podnikových dokumentů, informací od HR oddělení a dotazníků.