Kulturní kapitál Křivoklátska a jeho využití v cestovním ruchu - Rabasová, Eva; Tyslová, Irena; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Obsahem této bakalářské práce je analýza kultury a cestovního ruchu v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko ve středních Čechách. Ta má velký potenciál stát se oblíbenou a prosperující destinací díky dlouhé historii, bohatému kulturnímu kapitálu a ojedinělé přírodě. V textu jsou nejprve pro snadnější orientaci v tématu vysvětleny základní pojmy týkající se této problematiky a následně popsán kulturní kapitál tohoto území. Poslední část se věnuje propojení kultury a cestovního ruchu Křivoklátska se zaměřením na tvorbu destinace Křivoklátsko. Po analýze infrastruktury využitelné pro cestovní ruch následuje rozbor managementu a částečně i marketingu oblasti. Současná situace je prezentována na analýze Informačního střediska Budy v Křivoklátě, které je jediným turistickým centrem v tomto jedinečném území.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses