Krátkodobé mezinárodní dobrovolnické projekty v kultuře - Petránková, Zuzana (2011)
Předmětem této bakalářské práce jsou krátkodobé mezinárodní dobrovolnické projekty a jejich role v kulturní sféře. Hlavním cílem této práce bylo komplexní zpracování tématiky krátkodobých mezinárodních dobrovolnických projektů v ČR i ve světě, zmapování jejich využití, právních náležitosti, organizační struktury a motivačních faktorů jednotlivých účastníků. Praktická část zasazuje projekty workcampů do prostředí kultury, vytváří novou kategorizaci projektů a zprostředkovává náhled na dvě konkrétní případové studie z kulturní oblasti.