Vytvoření databáze číselníků z heterogenních zdrojů v XML - Fiala, Petr; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Buchlák, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce je zaměřena na řešení úlohy vytvoření databáze číselníků z dat v XML souborech. Úředníky vytvořené datové standardy jsou generovány do různých souborů XML, které jsou popsány schématem XSD. Jednomu číselníku tak odpovídá jeden soubor. Tyto data je nyní potřeba uložit do jednotné databáze. Prvně jsou popsány možnosti postupu řešení, tzn. rešerše možností nahrání XML dat do databáze. Poté je pro nejvhodnější postup, s ohledem na podmínky řešení a charakteristiky úlohy, řešení navrženo a implementováno. Výsledkem je funkční postup, který splňuje veškeré požadavky zadané úlohy, k němu uživatelská příručka a dokumentace. V závěru jsou diskutovány problémy implementace a další možnosti vylepšení řešení.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses