Postavenie žien a jeho meranie vo vybraných rozvojových ekonomikách - Pospíšilová, Jana (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zohľadniť dopad určitých vybraných faktorov na postavenie žien. Postavenie žien je charakterizované indexom SIGI z dielne OECD. Vybrané faktory sa dotýkajú témy vzdelania, transparentnosti politiky a hlavne mikrofinancií. Práca predstavuje jednotlivé faktory, prierez realitou tridsiatich pozorovaných krajín a v závere ponúka modely spracované metódou najmenších štvorcov. Tie testujú hypotézy v rozmedzí zistených dát, ktoré podporujú cieľ práce.