Postavenie žien a jeho meranie vo vybraných rozvojových ekonomikách - Pospíšilová, Jana; Šaroch, Stanislav, 1970-; Jarošová, Eva, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zohľadniť dopad určitých vybraných faktorov na postavenie žien. Postavenie žien je charakterizované indexom SIGI z dielne OECD. Vybrané faktory sa dotýkajú témy vzdelania, transparentnosti politiky a hlavne mikrofinancií. Práca predstavuje jednotlivé faktory, prierez realitou tridsiatich pozorovaných krajín a v závere ponúka modely spracované metódou najmenších štvorcov. Tie testujú hypotézy v rozmedzí zistených dát, ktoré podporujú cieľ práce.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses