Analýza systému rozvoje zaměstnanců - Kňobortová, Eliška (2011)
Cílem mé práce bylo zjistit rozvoj zaměstnanců ve společnosti, ve které momentálně pracuji. Zaměřila jsem se na pracovní pozici junior manažera. Pojem rozvoj jsem pojala od okamžiku nástupu pracovníka do společnosti až po dosažení pozice junior manažera. Popsala jsem historii a charakteristiku činnosti, kterou se společnost zabývá. Vytvořila jsem dotazníky, které vyplnilo pět junior manažerů. Z analýzy vyplynula vysoká fluktuace řadových pracovníků, s čímž se junior manažer coby vedoucí svého týmu musí vypořádat. Dlouhodobá strategie společnosti je budování pozice na trhu, nikoliv stálí zaměstnanci. Společnost počítá s vysokou fluktuací, jelikož zaměstnává především vysokoškolské studenty na částečný úvazek. Navrhnout řešení bych mohla pouze v případě, kdy by společnost změnila svou hlavní strategii, budovat stálý staffing, nikoliv pozici na trhu.