Editor textového ekvivalentu mentálních map - Hazuza, Petr (2011)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit praktický editor textového ekvivalentu mentálních map. Nejprve ve stručnosti seznamuje s konceptem mentální mapy a jejího textového ekvivalentu. Na základě těchto znalostí je vybrán vhodný textový formát, který umožní uchovat všechny potřebné informace. Před samotnou realizací bude provedena i analýza prostředků, které budou při řešení použity. Zejména se jedná o vývojové prostředí Netbeans IDE a jeho modul XML MultiView Editor.