Elektronické bankovnictví v ČR a jeho možnosti - Velkoborská, Lucie (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze současného stavu elektronického bankovnictví a jeho možnostem v České republice. Mezi hlavní cíle patří seznámení čtenáře s pojmem elektronické bankovnictví a jeho formami. Celá práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole se zabývám pojmem elektronické bankovnictví, jeho vývojem, výhodami a nevýhodami jak pro banku, tak pro její klienty. V druhé kapitole jsou vysvětleny jednotlivé formy elektronického bankovnictví. Jedná se tedy o: platební karty, telefonní bankovnictví, mobilní bankovnictví, homebanking, PDA banking, TV banking a internetbanking. Ve třetí kapitole se zaměřuji na internetové bankovnictví a porovnávám ho z hlediska zabezpečení a rozsahu služeb u vybraných bank. Ve čtvrté kapitole je zpracován dotazník, který je zaměřen na zjištění, zda elektronické a internetové bankovnictví používají občané České republiky.