Knihovnička elektronických dokumentů - Bouda, Petr (2011)
Cílem práce je naprogramovat aplikaci, která umožní správu a prohledávání elektronických dokumentů. Aplikace musí poskytovat nahrávání dokumentů přes webové rozhraní. Aplikace může nahrávat jak jednotlivé dokumenty, tak i dokumenty, které jsou zabaleny v ZIP archivu. K jednotlivým dokumentům je možné přiřazovat metadata při vkládání nebo i při následné aktualizaci. Aplikace umí vyhledávat dokumenty pomocí fulltextového vyhledávání, i podle jejich metadat. Po vyhledávání je možné exportovat jeden dokument nebo skupinu dokumentů v archivu ZIP. Digitální knihovnička musí mít rozhraní pro komunikace s knihovním systémem třetích stran. Pomocí tohoto rozhraní lze využívat vyhledávací funkcionalitu aplikace a následné vrácení nalezených výsledků. Dalším využitím rozhraní je informování knihovního systému o nových digitálních přírůstcích.