Měření konkurenceschopnosti ČR a možností jejího zlepšení - Dryzgalovich, Anton; Vítek, Leoš, 1970-; Hammer, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá cenovou a necenovou konkurenceschopností České republiky a analytickým rozborem základních faktorů, které jí ovlivňují. Mimo jiné, hodnotí pozici ČR na mezinárodních trzích kapitálu, zboží a služeb; uvádí silné a slabé stránky české ekonomiky; nastiňuje komplikované vzájemné vazby mezi jednotlivými faktory konkurenceschopnosti a poskytuje ucelenou představu o aktuální situaci v různých sférách ekonomických aktivit. První kapitola práce vysvětluje specifika měření konkurenceschopnosti a představuje jednotlivé zahraniční a tuzemské organizace, které se tomuto výzkumu pravidelně věnují, včetně formátu jejich závěrečných zpráv. Dále porovnává přístupy samotných studií a uvádí jejich unikátní přínosy k celkovému pochopení problematiky. Druhá kapitola obsahuje výsledky konkurenceschopnosti pro ČR a doporučení ohledně možností jejího zlepšení.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses