ICT vo verejnej správe - Paluš, Matej; Voříšek, Jiří, 1950-; Stiegler, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Mojou bakalárskou prácou chcem priblížiť eGovernment v Českej republike s hlavnou orientáciou na projekt dátových schránok. V prvej časti porovnávam jednotlivé vybrané elektronické služby eGovernmentu v krajinách Európskej Únie s následným zanalyzovaním dosiahnutej situácie. K tomu patrí aj objasnenie pozície Českej republiky v rebríčku krajín EÚ pri naplňovaní elektronizácie služieb. Druhá časť sa už aktívne venuje situácii ohľadne zavádzania dátových schránok v Českej republike. Cieľom je predstaviť tento rozsiahly a významný projekt v oblasti elektronizácie verejnej správy. Chcem poukázať na právne aspekty, riziká spojené s dátovými schránkami, problémy pri ich zavádzaní, ale zhodnotiť aj prínosy tohto projektu. Posledná časť je o situácii v slovenskom eGovernmente a možných víziách do budúcnosti. Veľmi dôležitou časťou však bude zanalyzovanie všetkých rizík, ktoré by mohli ohroziť zavedenie dátových schránok na Slovensku. Chcem sa zamerať na jednotlivé legislatívne aspekty zákona o eGovernmente a takisto na situáciu po uvedení tohto zákona do platnosti.
Vedoucí práce: Jiří Voříšek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses