Vliv současné krize na zadlužení vyspělých zemí - Kratochvíl, Jan (2011)
Práce se zabývá vlivem poslední finanční krize na míru zadlužení vyspělých států. Jde o komparativní práci, ve které jsou srovnávány Spojené státy, Japonsko a Německo. Zabývá se ekonomickým vývojem zemí, strukturou jejich dluhu, dopady na jejich ekonomiku a přijatými opatřeními na obnovení stability. Práce obsahuje popsané grafy.