LOKÁLNÍ MĚNA V LEWESU, POMÁHÁ SNÍŽIT NEZAMĚSTNANOST? - Rybová, Lucie; Bartoň, Petr; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce je zaměřená na výzkum lokální měny v Lewesu. Vzhledem k trvající hospodářské krizi a potížím s vysokou nezaměstnaností jsem si položila otázku, zda může Leweská libra pomoci v boji s nezaměstnaností. Můj výzkum je založen na myšlence, že zavedení lokální měny zvýší poptávku po produktech a službách místních obchodníků, což bude mít kladný vliv na míru zaměstnanosti a nezaměstnanosti. Zda je tato myšlenka správná jsem zjišťovala nejdříve pomocí srovnávací analýzy, kde porovnávám velikost míry zaměstnanosti a míry nezaměstnanosti v Lewesu a v Ashfordu, což je oblast, která byla vybraná jako nejvhodnější pro srovnání. Poté jsem použila regresní a korelační analýzu, ve kterých testuji, zda existuje závislost mezi zavedením měny a velikostí míry nezaměstnanosti a zaměstnanosti. Z výsledků provedených analýz vyplývá, že nebyla prokázaná závislost míry nezaměstnanosti a míry zaměstnanosti na zavedení Leweské libry.
Vedoucí práce: Petr Bartoň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses