Moderní služby knihoven v ČR z pohledu uživatele - Vitoušek, Ondřej (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá moderními službami knihoven, se kterými se může uživatel na území České republiky setkat. Uživatelovým pohledem charakterizuje dnešní stav a budoucí vývoj. Popisuje služby tří konkrétních knihoven, hodnotí je a doporučuje možná řešení problémů. V poslední části nastiňuje překážky v šíření digitalizovaných dokumentů, které brání rozvoji moderního přístupu uživatele k nim.