Využití Darwin Information Typing Architecture v ECM řešení společnosti - Kovář, Martin (2011)
Práce se věnuje standardu pro popis a uložení strukturovaného obsahu Darwin Information Typing Architecture (DITA). Jejím cílem je shrnout poznatky o technologii DITA, obecně popsat možnosti její integrace do ECM řešení a na základě těchto poznatků navrhnout vhodný postup pro zavedení DITA do systému pro správu podnikového obsahu konkrétní SPOLEČNOSTI dle jejích specifických požadavků. Teoretická část práce prezentuje koncept informační architektury DITA, předpoklady pro její použití, základní principy a postupy pro vytváření DITA dokumentů. Srovnává technologii DITA s jejími alternativami a věnuje se jejímu budoucímu vývoji. V jejím závěru také obecně rozebírá principy integrace DITA do ECM řešení. V praktické části je navrženo ukázkové řešení, které demonstruje implementaci technologie DITA do systému pro správu podnikového obsahu projektantské společnosti na základě jejích specifikovaných požadavků. V rámci návrhu jsou porovnávány nástroje pro vytváření a editaci dokumentů a na základě zvolených kritérií je jeden z nich vybrán. Jednotlivé fáze jsou dále rozpracovány a formují tak ucelený pohled na zavedení DITA v praxi. V závěru jsou sepsány obecné závěry a vydána doporučení pro společnosti, které by měly zájem zavést standard DITA do jejich řešení pro správu obsahu.