Návrh databáze pro chrtí dostihy - Schwarzkopf, Dan (2010)
Tato práce se zabývá návrhem databáze pro psí dostihy. Konkrétně se jedná o datovou základnu nezbytnou pro přihlašování psů na dostihy a sdílení jejich výsledků. Databáze je primárně zaměřena na psí dostihy v prostředí České republiky, návrh by ovšem měl být bez problémů použitelný i v jiných zemích kontinentální Evropy, kde se psí dostihy konají. Databáze obsahuje pouze entity, které byly nezbytné k zachycení zobrazované reality, a upravuje vztahy mezi nimi. Uživatelská rovina již vytvořena nebyla (tzn. databáze nedefinuje role ani uživatele). Práce začíná teoretickou částí, ve které se zabývám různými způsoby zjišťování informací. Tyto způsoby jsou použitelné při vytváření databáze, ačkoliv možnost jejich využití je ve skutečnosti mnohem širší. V další části zmiňuji svůj vlastní postup využití těchto technik. Potom následuje popis zobrazované reality a na závěr uvádím zdůvodnění použitého řešení.