Analýza změn na poštovním úřadu v důsledku zavedení datových schránek - Cígler, Lukáš (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na podnikové procesy poštovního úřadu, které byly zavedeny spolu se vznikem datových schránek. Cílem práce je tyto procesy analyzovat, graficky zpracovat formou procesních diagramů a najít jejich slabé stránky. Vedlejším cílem je rozbor personálních změn pobočky a finanční nákladová studie, která ukáže, které typy subjektů na komunikaci prostřednictvím datových zpráv ušetří, v jaké výši a pro koho je jejich využívání výhodné. Na úvod práce je čtenář seznámen s informačním systémem datových schránek, jeho výhodami oproti listinným zásilkám a pro koho je systém určen. V hlavní části jsou analyzovány jednotlivé procesy tak, jak se poskytované služby v praxi reálně provádí. Závěrečná část se zabývá náklady na datové zprávy pro různé typy subjektů včetně náhledu do dalších let.