Analýza změn na poštovním úřadu v důsledku zavedení datových schránek - Cígler, Lukáš; Kunstová, Renata, 1962-; Krahulec, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na podnikové procesy poštovního úřadu, které byly zavedeny spolu se vznikem datových schránek. Cílem práce je tyto procesy analyzovat, graficky zpracovat formou procesních diagramů a najít jejich slabé stránky. Vedlejším cílem je rozbor personálních změn pobočky a finanční nákladová studie, která ukáže, které typy subjektů na komunikaci prostřednictvím datových zpráv ušetří, v jaké výši a pro koho je jejich využívání výhodné. Na úvod práce je čtenář seznámen s informačním systémem datových schránek, jeho výhodami oproti listinným zásilkám a pro koho je systém určen. V hlavní části jsou analyzovány jednotlivé procesy tak, jak se poskytované služby v praxi reálně provádí. Závěrečná část se zabývá náklady na datové zprávy pro různé typy subjektů včetně náhledu do dalších let.
Vedoucí práce: Renáta Kunstová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses