Daňový systém Řecka v roce 2009 a jeho změny v roce 2010 - Jandová, Ivana; Láchová, Lenka, 1959-; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem bakalářské práce je popsat daňový systém Řecka se zaměřením na rok 2009 a jeho následné změny v roce 2010, které byly vyvolány finanční, ekonomickou krizí a hrozícím státním bankrotem. Pro získání informací o daňovém systému v roce 2009 je využita metoda popisná, doplněna o komparaci nastalých změn v roce 2010. Řecká republika byla nucena provést reformu daňového systému, se snahou získat vyšší daňové příjmy, které by byly použity na utlumení ekonomické a finanční krize. Země však má problém prosadit daňovou politika a snížit vládní výdaje, jelikož to naráží na odpor obyvatel. Dalším problémem, se kterým se Řecká republika potýká, je špatná platební morálka daňových subjektů a s tím spojené daňové úniky.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses