Tradice mariánských poutí na Moravě - Plšková, Michaela (2011)
Bakalářská práce se zabývá tradicí poutí k Panně Marii na Moravě a jejím vývojem, jako součást kulturního dědictví této části České republiky, dále rozdílem mezi poutníkem a turistou a jejich požadavky na služby cestovního ruchu a co očekávají od samotné návštěvy poutních míst. Na konkrétních příkladech poutních míst Štípa a Svatý Hostýn je popsaná nejen historie mariánských poutí k těmto kostelům, nýbrž i to, co mohou nabídnut jak poutníkovi, tak i turistovi.