Návrh, realizace a zavádění databázového IS Filemaker - Kábrt, Jakub; Selčan, Vladimír; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem, realizací a zaváděním databázového IS FileMaker. FileMaker je vývojové prostředí pro tvorbu databázových tabulek a jejich vazeb a zároveň jejich obslužného rozhraní. Z praktického hlediska se zabývá charakteristikou prostředí, popisem jednotlivých základních komponent, pomocí kterých se vytváří jak funkční, tak uživatelská část, základními postupy vývoje a v neposlední řadě výhodami a nevýhodami proti konkurenci. Podrobněji popisuje životní cyklus konkrétního systému vytvořeného na míru, praktické poznatky např. z tvorby grafického rozhraní nebo skriptů. Podrobněji se věnuje možnostem sdílení databáze pomocí množství protokolů (např. síť FileMaker, Web Publishing, SQL, ODBC, JDBC), možnostem doplnění systému SW nebo HW komponentami. V závěru práce je věnován prostor pro SWOT analýzu prostředí, kde jsou vyzdviženy klíčové vlastnosti, zápory, možné příležitosti a hrozby.
Vedoucí práce: Vladimír Selčan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses